Liam Gallagher & John Squire :: Just Another Rainbow

Liam Gallagher van Oasis en John Squire van Stone Roses willen gewoon aanbeden worden en bundelen hun krachten op de single 'Just Another Rainbow'.

Houd u in 2024 vast voor het beste album sinds Revolver van The Beatles. Dat is tenminste wat Liam Gallagher zelf zegt over de nieuwe plaat dat hij aan het maken is met John Squire, de gitarist van The Stone Roses. “Just Another Rainbow” is hun eerste single.

Als Liam niet zo’n goede zanger zou zijn, zou hij een briljante carrière als marketeer kunnen maken. Voor een slimme en grappige boutade moet je bij hem zijn. Parkeer die uitspraak over Revolver gerust in dezelfde categorie. Hij gaat daarmee immers voorbij aan – we zeggen maar wat – Sgt. Pepper, de dubbele witte, Abbey Road, Let It Be, de helft van Bowies oeuvre, de andere helft van dat van Neil Young, Nirvana, 1989 (Taylors Version) e tutti quanti. Ballen heeft hij wel, de jongste Gallagher.

En onze aandacht ook. Als een muzikaal equivalent van The Expendables laten Liam en Squire als twee relicten van de nineties de spierballen rollen op “Just Another Rainbow”, waarbij ieder doet wat hij het best kan. Squire schreef het nummer dat bestaat uit een dichte gitaarmist waarover Liam zijn misthoorn van een stem laat waaien met een tekst over regenbogen waarvan aan het eind eigenlijk nooit de verhoopte pot goud staat. Hadden we al gezegd dat de song de psychedelische toer op ging? Best dus je verstand uitschakelen, relaxen en je laten meevoeren met de stroom van het nummer en dan komt alles goed.

Het begin van hun samenwerking situeert zich op Liams Knebworth-optredens in de zomer van 2022 waarin Squire gitaar kwam spelen op “Champagne Supernova”. Het is in diezelfde sfeer dat we deze eerste gezamenlijke single moeten plaatsen – ja, soms leunt het er zelfs errug dicht tegenaan, zoals in die solo’s in de tweede helft van het nummer. Maar er zijn ergere songs om dicht tegenaan te leunen. Het nummer mist nét nog dat tikje punch om een anthem te zijn, maar aan “Just Another Rainbow” kan niemand die jong was in de jaren negentig (of zestig) zich een buil vallen.

Revolver, dus? Nah, daar zitten Squire en Gallagher voorlopig nog niet. Ze stranden eerder op Magical Mystery Tour. Ook niet slecht natuurlijk. Laat de rest maar komen.

Beeld:
Jan van den Bulck

recent

Maria Iskariot + Meltheads :: 1 maart 2024, Trix

Een thuismatch moest het worden, een zegerondje werd het....

MGMT :: Loss Of Life

Op hun vijfde studioalbum Loss of Life keert MGMT...

La Sirène

De oorlog tussen Irak en Iran staat geboekstaafd als...

Timesbold :: 28 februari 2024, Trix

Alles komt terug, vooral wat je niet verwacht. Oorlog....

Talk Show :: Effigy

Het leven is een club waar al eens klappen...

verwant

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Liam Gallagher

14 augustus 2022Hear, Hear, Hasselt

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

Liam Gallagher

8 februari 2020Vorst Nationaal, Brussel

16 Nieuwe namen voor Rock Werchter

De affiche van Rock Werchter 2020 krijgt stilaan vorm....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in