Miss Prickly & Kid Toussaint :: Animal Jack: 1. Het hart van het woud

Een nieuwe kinderstrip op boekformaat en met een boekomvang. ‘Animal Jack’ is veelbelovend leesmateriaal voor de jongste lezers. Een kind dat in elk dier kan veranderen, dat lijkt wel de ultieme droom van elk kind (en volwassene?).

Een nieuwe kinderstrip op boekformaat en met een boekomvang. Animal Jack is veelbelovend leesmateriaal voor de jongste lezers. Een kind dat in elk dier kan veranderen, dat lijkt wel de ultieme droom van elk kind (en volwassene?).

Tussen meer klassieke albumformaten springt het handige boekformaat van deze nieuwe kinderstrip er meteen uit. Met zijn honderd pagina’s is deze eerste Animal Jack meteen ook van een stevige omvang. Het hart van het woud valt aangenaam in de hand en is perfect mee te nemen in een boekentas of bij een autorit. Althans, op die manier werd de strip hier in huis meteen door de kleinere lezers naar overal meegetroond om steeds te kunnen verder lezen. Een duidelijker compliment vanuit de doelgroep kan moeilijk gegeven worden.

De auteurs zijn gekende namen uit de wereld van de hedendaagse kinderstrip. Tekenares Miss Prickly (pseudoniem van Isabelle Mandrou) kenden we in het Nederlands al van Te paard!, Crazy Cavia’s en Rebel Adèle. Haar stijl is heel helder en fris en leest bijzonder makkelijk. In Animal Jack tekent ze in dit eerste deel alleen al bijvoorbeeld 27 diersoorten die allemaal goed te onderscheiden blijven. Animal Jack is zonder twijfel de meest avontuurlijke van de reeksen, met heel wat uiteenlopende decors.

Scenarist Kid Toussaint schreef al heel diverse stripverhalen, zowel voor volwassenen, tieners als kinderen. Sinds enkele jaren is hij, vooral dankzij het succes van de reeks Magic 7, bijzonder succesvol in het kindersegment. Ook Animal Jack is ondertussen een bestseller, met al zeven albums op de teller.

Jack is een jongen met een bijzondere gave. Hij kan zich op eender welk moment veranderen in welk dier hij maar wil. Het opvallende van dit gegeven is dat alle andere personages deze gave van Jack kennen en daar helemaal niet meer van opkijken. Het typische gegeven van de superheld die zijn gave verborgen moet houden, gaat bij Animal Jack niet op. Hierdoor kunnen de auteurs het verhaal veel rechtlijniger houden en sterker de focus leggen op het spannende avontuur en de hulp die Jack aan anderen in nood kan bieden. Zo verdwijnen er in het eerste album verschillende kinderen uit de stad waar Jack woont. Hij gaat op onderzoek uit en dankzij de uiteenlopende talenten van verschillende dieren komt hij al snel op een goed spoor.

Animal Jack mikt op een heel jong publiek van beginnende lezers, en de uitwerking van Jacks leefwereld speelt daar goed op in. De auteurs houden het allemaal eenvoudig, zonder veel nadruk op de ouders van Jack of Jacks vrienden. Ook de teksten blijven kort en beknopt, wat beginnende lezers ook kan aanmoedigen om verder te gaan.

Animal Jack heeft volgens ons alle troeven in handen om een jong publiek aan het lezen te houden en de wereld van de strips te laten ontdekken. Ondanks de veelheid aan andere ontspanningsmogelijkheden voor de kinderen van vandaag blijft de strip een uniek medium met een grote aantrekkingskracht. Dat er geregeld nieuwe kinderstrips blijven gemaakt worden, toont dan ook aan dat bij dat doelbpubliek niet alleen klassiekers als Jommeke of FC De Kampioenen de plak blijven zwaaien. Er zijn kapers op de kust, en met Animal Jack zien die kapers er bovendien aantrekkelijker uit dan ooit.

7
Miss Prickly
Kid Toussaint
Dupuis

recent

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Maria Montessori

Tegelijk een feminist én een moeder zijn was geen...

aanraders

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Ton Lemaire :: Bomen en bossen – Bondgenoten voor een leefbare aarde

Wat doe je als je de tachtig voorbij bent,...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Miek Zwamborn :: Onderling – Langs de kustlijn van Mull

Hoe maak je als auteur het landschap tot hoofdpersonage...

verwant

Kid Toussaint & José Luis Munuera :: De marathon van de eeuw

Voor De marathon van de eeuw bundelen Kid Toussaint...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in