Talk Show :: Touch The Ground EP

Bekijk Berichten

Een jaar of vijf ver in de recentste postpunkgolf zie je de verschuivingen. We zijn ondertussen aan – even tellen – generatie drie, en die lijkt klaar om de dansvloer te veroveren. Talk Show doet het met een bijna elektronisch geluid. En dat is ook voor hen nieuw.

Debuut-EP These People was immers nog een geval van rockmuziek. Beetje Shame in het sprechgesang van Harisson Swann, nerveuze funk-energie in het spel van de rest. Het klonk veelbelovend, maar weinig opzienbarend. Op Touch The Ground staat de Britse groep lichtjaren verder, en wordt de punk aangevuld met invloeden uit de dansmuziek van de jaren negentig.

Die beukende beat waarmee “Underworld” uit “Intro – Laughter” komt gekropen; is dat immers niet “Satisfaction” van Benny Benassi? De gitaar en synth die daarover huishouden zijn heel hard van henzelf, drummer Chloe MacGregor laat haar hi-hat sissen. Swann  mompelt over de spoken in zijn hoofd: “Underworld / under sound / Lately, I feel it out.”

In “Cold House” ratelt de cowbell als het beste van The Rapture, de motorik discobeat stinkt naar !!!. De snerende zang doet alweer wat aan de Charlie Steen van Drunk Tank Pink denken. Het knalt rechtdoor alsof het smeekt om een clip waarbij een auto door de nacht sjeest, met verkeerslichten in groen en rood tot strepen uitgesmeerd.

“Leather” klinkt als The Prodigy, had Liam Howlett het zonder drummachine moeten stellen, en Keith Flint een keelontsteking gehad. Het beste is “Dirt In The Keyboard”, waarin het tempo zakt en de zwartgalligheid van Swann evenredig stijgt. “Jesus hasn’t posted in a while, in a while”, noteert hij sarcastisch, maar ook: “there’s hate in the neighbourhood.”

Het klinkt allemaal geweldig, wat mag verwacht worden met producers Joe Goddard en Al Doyle van Hot Chip achter het mengpaneel, maar de echte prestatie is die van Talk Show zelf. Afgewerkte muziek werd tijdens de pandemie geschrapt, de koers gewijzigd. Dat de groep tussen twee EP’s zo’n grote evolutie maakt, doet hopen dat het nog boeiender kan worden.

Hier is er eentje om in de gaten te houden.

8
https://www.talkshow.band/
Missing Piece

verwant

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Talk Show :: Effigy

Het leven is een club waar al eens klappen...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

GRENSOVERSCHRIJDEND VERSLAG: Misty Fields 2022, Heusden (NL)

In deze rubriek verkennen we de kleine festivals in...

aanraders

Beth Gibbons :: Lives Outgrown

Tientallen jaren wachten op een plaat hoeft niet altijd...

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

recent

Peter de Wit :: Doodleuk

Dood moeten we allemaal en toch lopen we indien...

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in