Hemelbestormer :: Freezing Moon (Mayhem)

Als iemand onze vullingen gezien heeft, mag die altijd een gele briefkaart naar de redactie sturen. Aanleiding? Een knoert van een geluidsmuur waar wij onzacht mee in aanraking kwamen.

Die muur van lawaai werd geproduceerd door Hemelbestormer, Belgische zeer zware metalentrots afkomstig uit de diepste, zwartste Limburgse koolmijnen. Recent brachten ze het nieuwe Collide & Merge uit, die in de cd-versie te verkrijgen is met een extra rondje covers en outtakes. Één van die covers is het legendarische “Freezing Moon” van het al even bekende als beruchte Mayhem. Hemelbestormer behoudt de onheilspellende (uiteraard) sfeer van het origineel maar doet er vervolgens haar eigen ding mee. Dat betekent: een massief gitaargeluid in plaats van gehaaste blackmetal riffs neerzetten, maar tegelijkertijd leunen op dezelfde repetitiviteit. De drums knallen je ook de oren van het lijf. Als er al eens een kort sprintje getrokken wordt, is het om daarna nog zwaarder en logger uit te halen. Om die mix van black- en postmetal volledig af te werken, vroeg de band aan Pede van Alkerdeel om het geschreeuw in goede banen te leiden. Een gouden combinatie. Geen wonder dat Alkerdeel ook present tekende op de releaseshow van Hemelbestormer vorige week. Deze versie van “Freezing Moon” doet wat een goeie cover moet doen: de ziel van een nummer behouden maar er vervolgens ook volledig mee aan de haal gaan. Anyway, wij gaan nog eens rondzoeken waar onze vullingen en oorschelpen gebleven zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 15 =