Waxahatchee :: Tomorrow

Kerstmis wie? Oudjaar wat? Allemaal niks mee te maken. Wij blijven gewoon muziekjes selecteren die ons serotoninegehalte de hoogte injagen. Deed ons deze maand ondanks alles glimlachen en een blik op de toekomst richten: Waxahatchees “Tomorrow”.

Katie Crutchfield, de vrouw achter de nom de plume Waxahatchee, werkte het voorbije jaar mee aan de soundtrack voor animatiereeks El Deafo (Apple TV+). De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cece Bell, waarin een meisje omgaat met haar gehoorverlies door het creëren van alter ego/superheld ‘El Deafo’. Naast het montere “Tomorrow” arrangeerde Crutchfield met producer en alleskunner Rob Barbato nog drie andere nummers en de titeltrack “Up In The Sky”.

Het feit dat het doelpubliek eerder aan de jeugdige kant is, zit er vast voor iets tussen, maar Waxahatchee klonk zelden zo vingerknippend upbeat en inspirerend als nu. Niet enkel heeft Crutchfield de perfecte stem om te zingen over het ontdekken van innerlijke kracht, de verandering van toon die het licht zag op Saint Cloud (2020) wordt hier verdergezet in warme americana met een kleurrijke poptwist.

“You’re gonna love me, yeah,

‘cause I’m catching a break now

I’m catching a break now”

De EP is vanaf 7 januari beschikbaar via Merge Records.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × drie =