Fortress :: The Concert Film

Een mens moet iets, een band ook, zéker als je als artist in residence in lockdown zit. In de verlaten gangen en zalen van Trix schoot Fortress dan maar een concertfilm. Want speelkansen, dat creëer je zelf; desnoods op pelicule.

Het zijn geen gemakkelijke jaren geweest voor Fortress, dat nochtans puike single op puike single uitbracht. Radio’s wilden niet meewerken, optredens volgden niet, en dus moet je al bijna online op zoek naar hun aangename elektropop. Het afgelopen jaar was de groep rond School Is Cooltoetseniste Hanne Torfs toch maar mooi artist in residence in Muziekcentrum Trix, en daar maakte de groep van de lockdownnood een deugd.

Met een bekroond filmmaker als Tijs Torfs in de familie was het idee snel geboren om een concertfilm te maken, en die ziet er mooi uit. Eenentwintig minuten lang speelt de groep, van potentiële nieuwe single “Alive” tot de al even kersverse clubstamper “Do It Again”, nu eens gebruik makend van dansers, dan weer van School Is Cool- en Tin Fingerslid Michaël Lamiroy op viool om “Darkside” van een moody nieuwe intro te voorzien.

Sterk werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + tien =