Teen Creeps :: Forever

Een regenachtige ochtend, verveeld gevoel, lauwe koffie en nog altijd geen perspectief op livevertier. Maar gelukkig was daar nog één zekerheid: de pretentieloze gitaarrock van Teen Creeps. Forever is ongetwijfeld de snelste 40 minuten van je dag.

Met het openingsbombardement “Seeing Shapes” − efficiënter dan de koffie toen hij nog warm was − en “Signal Dream” schiet Forever de dag dan toch gezwind op gang. Niet alleen de sterke melodieën van Joram De Bock gaan vlot binnen, hetzelfde geldt voor de melancholische sound, die meteen troost brengt. Dat gebeurt ook in het vroege shoegazy hoogtepunt “Brothers”. Opnieuw is het geluid van Teen Creeps uit duizenden herkenbaar; net explosief genoeg om niet weg te dromen. Terwijl de kat des huizes komt troosten, haalt zanger Bert Vliegen van heel diep pakkend en verschroeiend uit. Ook “Hideaway” is heerlijk springerige en schreeuwerige melancholie.

Teen Creeps is een trio dat het meent en het less is more-principe aanhangt, getuige dat scherpe kantje in “Toughen Up” dat een maximale impact heeft. In “Defender” ligt het tempo al wat lager, maar ook dat nummer koppelt op efficiënte wijze melodie aan energie. “I’m sorry I’ve been a terrible friend”, zingt Vliegen in het nummer dat weer dient om de stem schor te schreeuwen. Dat ook drummer Ramses Van Den Eede (check ook zijn solowerk) zijn stempel drukt, bewijzen dan weer forse uithalen in “Fall Out” en “Forever”.

Er wordt op het einde van de plaat nog even gas gegeven met “Tourist” en dan is er het weergaloze “Crash / Land”. Een lang nummer, maar oh, dit smaakt naar meer: de sound is pakkend, er is zelfs een luchtgitaarmoment en één gitaarmelodie heeft meer effect dan liters Red Bull samen. Dan volgt een laatste gitaarfeedback en is het gedaan. De afsluiter is zo goed dat het bijna jammer is dat de band nog niet meer van deze nummers heeft uitgebracht.

Bij al te veel bands waarbij de erfenis van belangrijke groepen als Dinosaur Jr., Sebadoh en Cloud Nothings te horen is, overheerst een stoffige sound, bij Teen Creeps is dat dus niet het geval. Ook live is het trio intens en urgent genoeg om te blijven boeien – zo herinneren we ons nog een show met No Age bijna drie jaar geleden. Teen Creeps doet het nog eens zonder pretentie. Forever zal dan ook snel het universele gevoel oproepen dat elke muziekliefhebber met opgekropte energie vandaag herkent.

8
Sentimental, PIAS
Beeld:
Daniil Lavrovski

verwant

Teen Creeps :: “We zijn maar met drie en dat is de beste bandvorm die er is”

Een van de betere indierockplaten in lange tijd komt...

Teen Creeps + No Age :: 5 april 2018, Het Bos

Onze eigenste Teen Creeps en het Amerikaanse No Age...

Teen Creeps :: Sidenote

Het mag dan wel bar koud zijn buiten, van...

Eerste videoclip en split-release voor Teen Creeps

Teen Creeps heeft een videoclip hebben gemaakt voor het...

Teen Creeps :: EP

Als je amper één dag nodig om een hoogst...

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Maria Montessori

Tegelijk een feminist én een moeder zijn was geen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in