Teen Creeps :: Sidenote

Het mag dan wel bar koud zijn buiten, van de springerige nieuwe single van Teen Creeps krijgt een mens spontaan okselvijvers.

Het trio rond Bert Vliegen, Joram De Bock en Ramses Van den Eede windt er geen doekjes om. Fans van Dinosaur Jr., Hüskür Dü, Cloud Nothings en No Age zijn ze, en dat hoor je ook. Niet toevallig is de bandnaam uit een nummer van die laatste band gehaald.

Teen Creeps is op zijn best als het recht voor de raap klinkt. Ook op zijn nieuwste single valt geen moeilijkdoenerij te bespeuren. “Sidenote” is catchy, verschroeiend en melodieus. Na de eerste luisterbeurt is het al schreeuwen geblazen met “can I be the last thing on your mind?”. Zo krachtig dus, en dat belooft voor debuutplaat Birthmarks, die in april verschijnt en zonder twijfel nog meer energieke rockers in petto heeft. Voor de opnames kreeg dit Gents/Limburgse geweld hulp van Rory Atwell (Palma Violets, Veronica Falls) en Jack Shirley (Oathbreaker, Deafheaven, Newmoon). Dat belooft nog meer goeds.

Teen Creeps speelt zaterdag in Trix tijdens We Are Open en op 26 april met Die Nerven in de AB Club. Haal die luchtgitaar maar boven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 12 =