First :: Restless

Fenne Kuppens en Kobe Lijnen blijven met hun label Sentimental beloftevol talent in de kijker zetten. Volgende in de rij is First, het duistere elektronisch project van Pieter Vochten en Jasmin Smolders, dat net een nieuwe single uitbracht. En het is een sfeervol wavenummer om u tegen te zeggen.

First bestaat uit twee muzikanten die elkaar vonden aan de PXL-opleiding in Hasselt. Dat ze duidelijk een voorliefde hebben voor eighties en moderne elektronische muziek was al te horen op hun eerste EP. Daarop is niet alleen een verfrissend wavegeluid te horen, ook zitten er interessante hard-zachtcontrasten verscholen in de electrowave.

Op het vijf minuten durende “Restless” wordt dat geluid verder uitgediept. Het nummer begint met tribale percussiegeluiden, die aan Forest Swords doen denken, dan gaan de dikke elektronische lagen en de heldere stem van Smolders een ijzingwekkend mooie paringsdans aan. Het geheel is melancholisch, breekbaar én dansbaar. Als je die elementen kan combineren, kan je niet anders dan veel talent hebben.

“Restless” is ideale muziek voor een rusteloze avond waarbij je je demonen wil wegdansen of een nachtrit op een verlaten snelweg met de volumeknop naar rechts. De band verwijst in bio naar Fever Ray en Crystal Castles, maar First lijkt ons ook luistervoer voor fans van Zola Jesus en Boy Harsher.

Op 13 november komt de nieuwe EP van First uit. Sentimental brengt hun eerste en hun tweede EP samen uit op één tape.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × vier =