Blanck Mass en meer voor Absolutely Free Festival

Nadat Absolutely Free Festival enkele weken geleden al een resem namen loste voor zijn 12de editie, waaronder The Mauskovic Dance Band, Joy Orbison en Kelly Lee Owens, voegt het Genkse festival vandaag zes namen toe aan zijn line-up voor zaterdag 3 augustus.

De meest in het oog springende is Blanck Mass, de Britse electronicapionier die met zijn experimentele drones, hevige beats en ditto lichtshow ongetwijfeld voor een memorabel optreden zal zorgen als hij de Green House zal afsluiten. De Brit schopte het met zijn nummers al tot in de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen (2012) en brengt amper twee weken na AFF zijn vierde LP uit. Een grootheid in de hedendaagse eletronica en een gedroomde act voor een ontdekkingsfestival als AFF.

Daarnaast nodigt AFF dit jaar het Brussels/Limburgse cassettelabel sentimental (een zijproject van Fenne en Kobe van Whispering Sons) uit om de XPRMNT, het kleinste van de drie podia, mee te cureren. Zij nodigen uit eigen stal El Yunque uit. Deze Limburgse weirdo’s zijn de eerste band die voor een derde keer op AFF mag spelen, en ze zullen dat ongetwijfeld heerlijk eigenzinnig doen.

Ook het Antwerpse Slumberland, het ongrijpbare Sergeant, Limburgs/Gentse knoppengoochelaar Bolt Ruin en de West-Vlamingen van Vaal zullen afzakken naar Genk, om de muzikale avonturiers van dienst te zijn.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 2 en 3 augustus op de site aan C-Mine in Genk. Toegang is gratis bij inlevering van 3 gebruikte batterijen, of een donatie van €3 ten voordele van Natuurpunt.

Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 8 =