Anderson .Paak :: JEWELZ

Na een half jaar teasen op de sociale media heeft Anderson .Paak nu toch het nummer “JEWELZ” op de wereld losgelaten. Zeggen dat het een kostbaar kleinood is, zou al te makkelijk en voorspelbaar zijn, maar het zou niet al te ver bezijden de waarheid zijn.

De goedlachse .Paak maakte het nummer al in april tijdens de lockdown, maar in het Californische universum waar palmbomen de onder- en opgaande zon gedag kussen, klinkt zelfs een lockdown een beetje als een feest. De losbarstende onlusten van de Black Lives Matterbeweging deden het nummer – wegens niet in sync met de tijdsgeest – op de plank belanden, maar nu is de tijd rijp om alsnog de beentjes los te gooien.

Timbaland is als producer in goede doen en houdt het subtiel en onopvallend, waardoor de nadruk komt te liggen op de kwaliteiten van .Paak en die zijn nog steeds: het maken van pretentieloze feelgoodmuziek, die drijft op funky gitaarlicks en drumpatronen die het ritme doen rijmen op de hortende baslijnen. De tot robotstemmen vervormde achtergrondzang contrasteert aardig met de stem van Anderson .Paak die de hoogte in gepitcht wordt, net zoals wanneer Prince zijn vrouwelijke alter ego Camille “If I was your Girlfriend” liet zingen.

Dit  korte nummer is zoet, zorgeloos en verfrissend als een bezoekje aan een ijsjessalon en dat is een aangename afleiding in dit druilerige seizoen waarin het maar niet lijkt op te houden met regenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vijf =