ENOLA VI.BE :: First

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: First.

De zwarte raven uit de jaren ’80 zijn al een tijdje terug, dat is geen nieuws. Het zorgt voor heel wat middelmatige bands die denken dat een harde basgitaar, aftandse synthklanken en een look druipend van de weltschmerz genoeg zijn om in de kijker te lopen. Af en toe stijgt er echter iemand boven het maaiveld uit, en First valt in die laatste categorie. Als afstudeerproject van Pxl (het project When You Light My Skin, een samenwerking met modeontwerpster Yanaika Nuyts) zou je ze met een beetje goede (of kwade) wil de Limburgse Fär kunnen noemen. Beiden een duo (nuja, Fär sinds de komst van Sigfried Burroughs een trio) die grossieren in sfeervolle synthklanken (hier van Pieter Vochten), met daarboven een mysterieuze vrouwenstem die duister verlangen oproept. Bij First komt die uit de strot van Jasmin Smolders, die knap sensualiteit en onheil weet te verenigen. Bijvoorbeeld in “Losing” waarin een kronkelend “ I’m losing my affection” afgewisseld wordt met vocale uithalen. “Fear In My Head” is evenzeer ingehouden verlangen, zowel muzikaal met zijn haperende synths als door Smolders’ lang uitgerokken en echoënde zinnen. Idem in “Peel My Skin”. Liefhebbers van de nacht hebben er een nieuwe, in de gaten te houden band bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 4 =