The Mountain Goats :: Picture Of My Dress

Met The Mountain Goats ben je nooit klaar. De vorige drie albums handelden recht door zee over goths (Goths), Dungeons & Dragons (In League With Dragons), en het oeuvre van een Franse historicus (Songs For Pierre Chuvin). “Picture Of My Dress” is de derde song die we van het aankomende negentiende album Getting Into Knives te horen krijgen, en we weten nog niet echt wat deze keer het onderwerp is.

John Darnielle en de zijnen blijven dus verrassen, en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat we twee albums binnen een jaar krijgen. Het is alvast een zekerheid dat Getting Into Knives — de band beschrijft de plaat trouwens graag als “the perfect album for the millions of us who have spent many idle hours contemplating whether we ought to be honest with ourselves and just get massively into knives” – opnieuw parels van observationele schetsen zal bevatten. Zo ook dus dit “Picture Of My Dress”, meer nog dan de vorige songs die de band al loste.

“Picture Of My Dress” is zo’n argeloze, warme folkpopsong waarin alle conflict ver weg is. Iemand roadtript gemoedelijk een stoffige snelweg tussen New Mexico en Texas af met een jurk in de koffer om er af en toe vol genegenheid een foto van te nemen. En of John Darnielle zich in z’n sas voelt met zo’n klein, bijna poëtisch verhaaltje als kapstok. De vorige vooruitgeschoven songs “Get Famous” en “As Many Candles As Possible” waren al aardig, maar het is dit “Picture Of My Dress” dat die voorzetten charmant binnenwerkt. Getting Into Knives is er op 23 oktober, en het vertrouwen is er nu al.

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

verwant

The Mountain Goats :: Beat The Champ

Een conceptalbum over Amerikaans worstelen, die -- nuchter bekeken...

The Mountain Goats :: The Life Of The World To Come

4AD, 2009 Grote songwriters hebben haast allemaal een moment of...

The Mountain Goats :: The Life Of The World To Come

Duik snel uw zolder in en haal die Bijbel...

The Mountain Goats :: Heretic Pride

Je zou verwachten dat een groep die al 15...

The Mountain Goats :: Heretic Pride

In de serie 'ondergewaardeerd talent van de week' hebben...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in