Pothamus :: Orath

Na het indrukwekkende, in mei verschenen “Advaita” pakken de Mechelse sludge/postrockers van Pothamus opnieuw verschroeiend uit met “Orath”, een duizelingwekkende trip die kabbelt, kolkt en ontploft.

In de winter van 2019 trok het trio zich tien dagen terug in de Ardense bossen om hun eerste volwaardige plaat op te nemen. We kunnen nu zeggen dat de verwachting hoog gespannen staan na het verschijnen van dit elf minuten durende nummer. Zelfs na tientallen luisterbeurten blijft “Orath” ons fascineren, intrigeren en meeslepen.

Van bij de eerste minuten worden we in de greep gehouden met onheilspellende geluidsgolven, dan bouwen tribale drums, woeste baslijnen en ijle vocalen het ronduit intense geheel op. Halverwege gaat de geluidsstorm weer liggen om dan weer in het gezicht te ontploffen. Volledig murw geslagen bereiken we het eindpunt. Dit is ronduit overrompelend.

Deze louterende luistertrip wordt alleen maar versterkt door de beelden van smeulende vuren in het Naamse Bouge, een traditie die al meer dan duizend jaar meegaat in de regio. De Grote Vuren staan er symbool voor het einde van de winter en voor de terugkeer van het licht en van de lente.

“Op “Orath” beschouwen we het traject van de natuur als cyclisch en eeuwig, in plaats van lineair. Als de natuur sterft als de winter aanbreekt, draagt ​​ze de zaden van de lente in haar ondergang. Nieuw leven voedt zich met de dood in een cyclus die zich eeuwig herhaalt”, legt de band uit.

Raya verschijnt op 4 december via Consouling Agency. Een datum om met stip in de agenda te noteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 7 =