Silk Sonic :: Skate

Na de erkenning van het skaten op de Olympische Spelen verheffen Anderson. Paak en Bruno Mars nu ook het rolschaatsen tot hogere kunst. Onder het alias Silk Sonic verdrijven ze met hun tweede single “Skate” al uw kopzorgen.

Anderson. Paak kan bij de hipstercommunity over het algemeen niets verkeerd doen. ’s Mans kamerbrede glimlach en groovy drumkwaliteiten pakken elk podium in – met een strik van charisma rond. Op plaat mist hij echter soms focus. Bruno Mars heeft het vaak moeilijker om serieus genomen te worden. Draai of keer het echter zoals je wil: de man is een vakman met een neus voor goede melodieën en meticuleus in elkaar gedraaide popsongs. De keerzijde is dan weer dat hij nogal steriel en berekend kan overkomen.

In hun gezamelijk project Silk Sonic halen beide heren echter het beste in elkaar boven. “Skate” is de tweede single van het samenwerkingsverband tussen beide en net als “Leave the Door Open” baadt dit nummer in de zijdezachte alsof het de soundtrack van de betere blaxploitation film in de seventies betrof. Verwacht u aan zalvende strijkers, falsetto achtergrondkoortjes, sensueel gestreelde bongo’s en jolige dansroutines. Alle clichés worden zorgvuldig – én met zichtbaar plezier – aangetikt en overgoten met een gezonde dosis relativeringsvermogen: “I can smell your sweet perfume / You smell better than a barbecue“.

Silk Sonic is de portie zorgeloosheid die deze zomer broodnodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + 6 =