Shame :: Alphabet

Kort, dom en luid. Het is niet de richting die we Shame zagen opgaan, maar de lockdown heeft met ons allemaal rare dingen gedaan. Of we helemààl mee zijn, weten we nog niet, maar we hobbelen alvast lekker mee.

Als ze nog vier maanden hadden gewacht was het drie jaar geleden dat Shame met Songs Of Praise zo indrukwekkend had gedebuteerd. Was het tijd voor nieuwe muziek? Hell, in die tijd heeft de gemiddelde punkband twéé platen opgenomen én getourd – ja dus. Natuurlijk zat die hele COVID er met zijn smerige corona voor iets tussen. Je brengt als liveband pur sang geen nieuw gerief uit, als het publiek dat alleen thuis kan smaken, zelfs al jeukt het geweldig.

Het is dan ook genoeg geweest. Hier is het eerste schot voor de boeg van wat ooit ergens, in een hopelijk ziektevrij 2021, Album Twee moet worden. Voelt het ook als een grote comeback? Twijfelgeval. “Alphabet” laat weinig eerste indruk na, of het zou moeten zijn “voelt een beetje als IDLES”. En dan luister je nog eens. En nog eens. En nóg eens. Je wil moshen. Je wil zweet voelen. De blauwe plekken voelen groeien, elke keer dat “Are you waitiiiing” openspat. Toch een topnummer, dus?

Misschien wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + negen =