The Avalanches :: Music Makes Me High/Take Care In Your Dreaming

Over onze onmogelijke relatie met doe-het-zelverij pende Rudyard Kipling de visionaire woorden ‘Never the twain shall meet’, maar de Australische knip- en plakartiesten van The Avalanches zijn niet bang om hun handen vuil te maken en verhieven het bricoleren tot een hogere kunst. Al hun hele carrière lassen ze de meest uiteenlopende samples naadloos aan elkaar tot lichtjes ontregelende en soms knettergekke danspopsongs.

Vandaag kondigden ze hun eerste album sinds 2016 aan met de release van twee nummers: “Music Makes Me High” en “Take Care In Your Dreaming”. Het laatste nummer bevat bijdragen van Denzel Curry, Sampa the Great en Tricky. Geen slechte adelbrieven, quoi. Maar helaas: het nummer is een beetje in het soundcloudrapbedje ziek, waar lome rappers aan een infuus met de heliumfles een gebrek aan diepgang proberen te maskeren. Tricky fluistert iets duister op de achtergrond terwijl psychedelische rap danst over groene weiden. Het is zeker niet slécht (de meewerkende artiesten zijn daarvoor te beslagen vaklui), maar het lijkt te veel een nummer dat gemaakt werd op maat van Spotify-algoritmes om echt te kunnen overtuigen.

Neen, geef ons dan maar “Music Makes Me High”: een onvervalste discohousestamper die je terugvoert naar bloc party’s in het New York van de seventies waar iedereen ongegeneerd in bloemenhemden en op plateauschoenen zijn moment opeist in de Soul Train Line. Dít zijn de nummers die we willen horen van The Avalanches: handclaps, kekke blazertjes, achtergrondgeroezemoes, en shakende heupen die ons nu al doen verlangen naar het weekend – én een feestje – en beide lijken nog een eeuwigheid weg.

Het nieuwe album We Will Always Love You komt eraan op 11 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =