Bruce Springsteen :: Letter To You

Daar is ‘ie dan toch: de beloofde plaat met de E Street Band. Op 23 oktober verschijnt Letter To You. De vooruitgeschoven titelsong is net wat 2020 nodig had om alsnog ietwat verteerbaar te worden.

Toen Springsteen vorig jaar het weids georkestreerde Western Stars uitbracht, suste hij al direct enkele (veruit onterecht) verontruste fans met de melding dat er ook een plaat met de E Street Band klaar lag, waar hij mee zou gaan touren. Ook weer niets van in huis gekomen natuurlijk, maar de plaat komt alsnog dit jaar uit.

En dat op 23 oktober, twee weken voor de cruciale Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar een politieke plaat als Working On A Dream uit 2009 of een troostplaat als The Rising na 9/11 lijkt dit niet te gaan worden – al heeft Amerika er best wel nood aan. Dat Springsteen de persoonlijke verhalen van Western Stars weer inruilt voor songs die weemoedige euforie en verbinding oproepen, lijkt dan weer wél een zekerheid.

Letter To You is volledig live, zonder overdubs, opgenomen op vijf dagen tijd. De plaat bevat negen nieuwe nummers en drie opnames die dateren uit de jaren zeventig: “Janey Needs a Shooter”, “If I Was The Priest” en “Song for Orphans”. Meer vintage Spingsteen dan de titelsong wordt het alvast niet. De kritiek kan “voorspelbaarheid” zijn, wij houden het op warme herkenbaarheid in een veel te onvoorspelbaar jaar.

Letter To You wordt de eerste nieuwe studioplaat met de E Street Band sinds Wrecking Ball uit 2012. Toen won Obama de presidentsverkiezingen. Hoop doet leven, het is niet voor niets het Leitmotiv van Springsteen en band.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 9 =