Roxette :: Listen To Your Heart

Hier is een collectief stuk jeugdsentiment gestorven. Wie is immers niet opgegroeid met de pop van Roxette? Nu Marie Fredriksson de strijd verloor, halen we met plezier nog eens een klassieker uit de kast.

Wie “Roxette” zegt, zegt “Pop”. Het was niet toevallig dat hun al in 1995 verschenen Best Of als ondertitel Don’t Bore Us, Get To The Chorus droeg. Roxette was onbeschaamd in zijn songschrijven, en op dat vlak stond Per Gessle in die vroege jaren negentig op eenzame hoogte. En was hij het die als geen ander die typische Zweedse knack voor een killer melodie had, dan was het steevast Fredriksson die met haar kristalheldere stem de sterren van de hemel zong. Je hoorde het in elk nummer, maar nooit zo goed als in “Listen To Your Heart”. Want als Roxette in één ding goed was, dan wel de powerballad. Zet luid, laat galmen, en loei mee terwijl u een blik naar boven werpt. Rust in vrede, Marie, jij Godin van onze puberteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − zestien =