Roxette jubileert samen met Suikerrock

Suikerrock is 30 in 2016 en viert dat op gepaste wijze samen met Roxette, die dit jaar reeds 30 jaar op grote podia spelen. Zondag 31 juli staan ze op de Tiense Grote Markt, als onderdeel van hun “XXX – The 30th Anniversary Tour”. Die begon eigenlijk reeds vorig jaar met passages langs legendarische zalen zoals de Londense O2 arena, en de Parijse Olympia.

Met hun 70 miljoen verkochte platen, 33 hitsingles en een trits nummer 1 hits waaronder ‘The look’, ‘Listen to your heart’, ‘Must have been love’ en ‘Joyride’, toeren ze deze zomer door Europa. Op zondag 31 juli houden ze halt in Tienen voor het verjaardagsfeest van Suikerrock.

Het Roxette verhaal begon in 1986, het jaar waarin ze voor het eerst Per Gessle’s songs met de stem van Marie Fredriksson combineerden. Het werd vrijwel meteen een succesverhaal, hun debuutalbum ‘Pearls of Passion’ schoot meteen hoog de Zweedse charts in. Hun internationale doorbraak kwam er goed anderhalf jaar later, eigenlijk een beetje toevallig, omdat een Amerikaans radiostation het singeltje ‘The Look’ begon te draaien ondanks het feit dat het album niet eens in de VS verkrijgbaar was. Een Zweedse uitwisselingsstudent had dat album meegenomen naar de States en het aan de Amerikanen van KDWB fm laten horen. Resultaat : ‘The Look’ prijkte al snel op een eerste plek in de Billboard charts, gevolgd door een trits Roxette hits die iedereen nog steeds zo goed als uit het hoofd mee kan zingen!

Roxette verkochten de afgelopen dertig jaar een slordige 70 miljoen platen, hadden 33 singles, waaronder talloze nummer één posities. Hun reunie tour van 2011 bracht hen in 46 landen (en ook op Suikerrock!) waar ze 153 shows speelden voor zo’n goeie anderhalf miljoen toeschouwers. Zo toonden ze meteen aan dat hun fans nog steeds honger hadden, ook al was Roxette omwille van Marie Fredriksson’s ziekte een hele tijd uit roulatie geweest.

Ook nu brengt hun 30th anniversary tour twee bezielde supersterren opnieuw op de grootste wereldpodia, waar ze 30 jaar Roxette vieren.

De 30ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 29 juli tot en met zondag 3 juli in het centrum van Tienen met ook Deep Purple. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vijf =