Chvrches & BBC Scottish Symphony Orchestra :: Miracle

Schotland heeft er een televisiekanaal bij. Dat zou ons geen ruk kunnen uitmaken, maar het opende afgelopen weekend met een voltreffer: een orkestrale versie van Chvrches’ “Miracle” in een prachtig vormgegeven filmpje.

“Beginning” gaat het, en in de verte beginnen strijkers voorzichtig aan een stuikje. Een eenzame cellist zet de strijkstok aan de snaren, en Lauren Mayberry treedt uit het duister naar voor. En dat is dat. Het zou banaal kunnen zijn, want “Miracle” is niet eens het beste nummer van die laatste Chvrches, maar het resultaat is sterker dan verwacht. Weg is dat krampachtig toewerken naar de drop, in de leegte die zo overblijft mag het orkest de spanning opdrijven met omfloerste blazers en pauken. Niets effectenbejag, dit arrangement gaat voor een subtiliteit die Chvrches’ muziek ten goede komt om in de laatste draai toch naar een triomfantelijke strijken, fluiten en blazen te gaan. ‘Laat dat volledige symfonische album maar komen’, gaat het bij meerdere fans op youTube. Goed plan.

U kunt het filmpje hier bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − vijf =