Foals :: Exits

Meer dan drie jaar na de release van What When Down heeft Foals eindelijk weer nieuwe muziek uitgebracht. “Exits” klinkt heerlijk excentriek en poppy tegelijk. De band kondigde samen met de eerste single ook een langverwachte Europese tournee, waaronder een optreden in de AB, aan.

“Exits” combineert de speelse, experimentele sound van Antidotes (2008) met de moderne, toegankelijke productie van de recentere platen Holy Fire (2013) en What Went Down (2015). Het is eigenzinnige indierock zoals we gewend zijn van Foals. Het songthema is echter minder euforisch getint. “Je leest over techmiljardairs die bunkers in Nieuw-Zeeland kopen… Het nummer is een MC Escher-achtige dystopische fantasie, behalve dat het vrij dicht bij werkelijkheid ligt”, zo legde Yannis Philippakis uit aan NME.

Foals, de voorbije jaren overladen met prijzen en aanbeden (1.7 miljoen verkochte platen en een half miljard streams), zal op 8 maart maart Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 uitbrengen. Het is het eerste van twee albums die de band dit jaar op de wereld zal loslaten. Het tweede deel zal in het najaar verschijnen. 2019 is ook een nieuwe start voor de band die begin vorig jaar bassist Walter Gervers na twaalf jaar trouwe dienst zag vertrekken.

Live staat de band er telkens als een huis, dat zullen de fans wel al weten. Mis ze dus zeker niet in de AB (12 mei), Paradiso in Amsterdam (19 mei) of begin juli op Down The Rabbit Hole.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vijf =