Strand of Oaks :: Weird Ways

Timothy Showalter schrijft nog altijd zijn beste songs wanneer hij aan de grond zit, als hij tegen de muren van het leven aanloopt. Dat bewijst hij opnieuw op het pakkende voorproefje van zijn nieuwe plaat.

Op doorbraakplaat HEAL keek hij al een pak persoonlijke demonen in de ogen. “Weird Ways” beschrijft echter vooral de muzikale en professionele twijfels die aan Eraserland vooraf gingen. “ I don’t feel it anymore”: directer kan een song niet openen. Niet dat Showalter ooit een probleem gemaakt heeft van zijn hart op de tong leggen. Meer dan ooit vergezelt Ryan Adams hem daarbij. “Weird Ways” had zo op Ryan Adams (2014) kunnen staan. Klein en bedeesd openend, doet een eightiesgitaar de song breed uitwaaieren. Om vervolgens nog verder op te stijgen in de tweede helft van de song en te eindigen in zo’n scheurende gitaarsolo waar Strand of Oaks een patent op heeft. Ondertussen zingt Showalter één van de meest empathische zanglijnen uit zijn carrière. Tegelijk druipt de wanhoop ervan af. Pakkend is het wel.

Eraserland komt uit op 22 maart op Dead Oceans. Op zondag 26 mei is Strand of Oaks te vinden op het podium van Trix in Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =