Soul Grip :: Grand

Voor zich graag laat meeslepen door post-black metal is Soul Grip dé band om dit najaar in de gaten te houden. “Grand” is een sonische wervelwind en oprechte emotie samengebald in een nummer.

We zijn amper een paar seconden ver en de blastbeats, messcherpe riffs en woeste screams vliegen ons al om de oren. Maar zo ergens halverwege gaat de geluidsstorm even liggen voor een vleugje atmosferische rust. Vervolgens komen de gitaren en drums weer als kopstoten aan. Maar dan moet het beste nog komen, wanneer een verwoestende gitaarbreak ons volledig knock-out slaat. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de band zelf Der Weg Einer Freiheit, Dark Funeral, Behemoth, Oathbreaker, Deafheaven en Alcest als invloeden aanhaalt. “De teksten heb ik twee weken na het overlijden van mijn grootvader geschreven. Ze gaan over iemand die je graag ziet maar langzaam ziet achteruitgaan. Toen hij stierf, was ik tegelijk triest en opgelucht omdat zijn lijdensweg eindelijk achter de rug was”, aldus zanger Nathan Vander Vaet.

“Grand” is na “Ton Rêve” het tweede nummer dat de fans moet warm maken voor Soul Grips tweede plaat Not Ever die op 2 november verschijnt via Consouling Sounds. Het album al pre-orderen? Dat kan al via deze link. Je kan de band dit jaar nog op tal van plaatsen aan het werk zien: in Sint-Amandsberg (19 oktober), Brugge (1 november), Gent (4 november), Doel (24 november), Brussel (3 december) en Ninove (26 december).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =