Julia Holter :: Words I Heard

Julia Holter, componiste en multi-instrumentaliste uit L.A. zit zelden verlegen om een transcendentaal nummer. In afwachting van haar vijfde album dat verschijnt op 26 oktober, schotelt ze met “Words I Heard” een tweede single voor.

‘Gesofisticeerd en esoterisch’ of ‘het uit een klankentapper gepuurde geluid van een woud’ zijn mogelijke omschrijvingen zijn voor een song die lijkt opgetrokken uit nevel, aangevuld met piano, opkringelende strijkersarrangementen en Holter’s vocale pirouettes. Die laatste harmoniëren met de instrumentatie en doen vanuit de verte denken aan Elizabeth Fraser van Cocteau Twins. Meanderend en bijna zeven minuten lang baadt alles in een vibe die ambient en klassiek vermengt zoals Talk Talk op Spirit Of Eden. Het klinkt als ultiem escapisme naar een ander universum en een rustpunt in een chaotische wereld, wat zich perfect vertaalt in de bijhorende videoclip, geregisseerd door Dicky Bahto.

In een interview met DIY verduidelijkt Holter dat het gaat om “een expressie van de frustratie en liefde voor onze menselijke fouten”. Al zetten impressionistische zinnen als “creature changes sadness doves” en “dream worms formed our claws embrace” ondanks die toelichting toch vooral aan tot gefronste wenkbrauwen. Nog steeds wat avant-garde en moeilijk onder te brengen in een hokje, maar desalniettemin betoverend en intrigerend.

Op woensdag 28 november treedt Julia Holter samen met Sam Amidon op in De Roma in Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − 7 =