Beach House :: Dark Spring

Binnen een maand verschijnt 7, niet toevallig het zevende album van Beach House. Een release die er, met z’n derde single ondertussen, steeds mooier uit gaat zien.

“Dark Spring” van Beach House verdient zijn plaats tussen het beste werk van My Bloody Valentine. Of was het toch Slowdive? Storen doet het allerminst, dank u wel harmonische ommezwaai richting refrein. En vergeet ons er niet aan te herinneren hoe geweldig die drums klinken. Wanneer het tweede rondje begint, heeft de ventilator het in de video gemunt op de bureaustoel. Voorts wordt er iets gesuggereerd met beddengoed en bloemen terwijl het nummer naar z’n climax zindert. We gaan het daarbij niet over “Heroes” hebben, maar die resonerende gitaren mogen er ook best zijn.

Beach House is te zien op 26 mei in Amsterdam (Paradiso), N.E.R.D. liet ons weten dat ze ook op Pukkelpop zullen passeren, en op 13 oktober passeert de groep alweer in de AB in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × drie =