ENOLA VI.BE :: Fisherman

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-poel. Deze keer: Fisherman.

Alweer een fijn muzikaal project uit de Antwerpse ondergrond: Fisherman is het project van de ons onbekende Simon Van Brandt, maar bandleden Michaël Lamiroy en Alec de Bruyn kwamen we al eerder tegen bij zulke fijne bands als Undskyld, Tin Fingers, en in Lamiroy’s eigen soloproject M O O N B O A T. De wisselwerking tussen Van Brandt’s songs en de instrumentatie van de band zorgt er hier steeds voor dat de muziek boven zichzelf uitstijgt. “The Joke” weet zich door Van Brandt’s dictie en de instrumentale begeleiding waarin viool en gefluit een prominente plaats innemen te positioneren ergens in het braakland tussen Leonard Cohen en Ennio Morricone. Zonder twijfel de sterkste song die het viertal voorlopig op zijn pagina heeft staan. Maar ook “The Fortunate Tale of John Doe” weet door de veelzijdige vioolbegeleiding van Lamiroy boven zijn ogenschijnlijk doordeweekse muzikale begeleiding te breken. “French Kissing in the Morning” heeft dan weer zo’n uitgebeende bluesklank die we ook al bij Undskyld hoorden, maar trekt die door in wat theatraler terrein waar we zowaar de dandyeske charme van pakweg Roy Orbison doorheen horen waaien. Fisherman is misschien geen echt vooruitstrevend project, maar het kwartet heeft wel een eigenzinnige en veelzijdige cocktail van uitstekende ingrediënten bekokstoofd die doet uitkijken naar meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − acht =