Brad Mehldau :: Rondo

Wat brengt Radiohead en Nick Drake samen? Het zijn artiesten wier oeuvres door pianist Brad Mehldau tot jazz zijn bewerkt. In plaats van recente pop en rockmuziek richt de Amerikaan zich tot het verleden, met niemand minder dan de meester van de barok: Johann Sebastian Bach.

Mehldau heeft de afgelopen jaren z’n productiviteit op een indrukwkkend hoog niveau gehouden dankzij vele collaboraties (Chris Thile, Mark Guilana en Joshua Redman) alsook een vast trio-verband (Blues and Ballads uit 2016). Alhoewel hij in het verleden al met Bach heeft geflirt, is het een gewaagde zet om een volledig album aan een gigant uit de klassieke periode te wijden. Stel je voor: hoe achttiende eeuwse orgelmuziek in een nieuw, fris klinkend kleedje te steken?

”Rondo” doet er weinig twijfel over bestaan dat het een aanlokkelijke, meeslepende ervaring wordt. De acht minuten lange single baadt zich in een jazzy soundtrack als Highway Rider zonder een vaste structuur als de rondeau uit het oog te verliezen. Mehldau is het celebrale karakter voor muziek nooit verleerd, maar verbluft met deze grandiose prestatie.

Brad Mehldau speelt op woensdag 21 februari drie composities van Bach tijdens de Flagey Piano Days in Elsene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 9 =