Concerttips februari

We waren het vergeten vorige maand, onze excuses! Die eindejaarsroes heeft roet in het eten gegooid. Ondertussen zijn we echter weer helemaal ontnuchterd en is de concertagenda weer stevig aangegroeid. U weet zelf niet waarheen? Hiernaartoe bijvoorbeeld.

We Stood Like Kings – 1 februari – Handelsbeurs

Mocht Chopin zich ooit aan postrock gewaagd hebben, het zou kunnen klinken als We Stood Like Kings. Dit Brusselse kwartet brengt al jaren een wonderlijk mooie mix van postrock en neoklassieke muziek, en verdiept zich daarvoor graag in de filmgeschiedenis. Vorig jaar brachten ze hun derde plaat uit, USA 1982: een nieuwe soundtrack bij de Amerikaanse cultfilm Koyaanisqatsi. Daarmee werd een ijzersterke trilogie afgesloten. De uitvoeringen van Berlin 1927 en USSR 1926 waren intense live ervaringen, dus dat belooft voor 1 februari!

http://www.handelsbeurs.be/nl/concert/we-stood-like-kings-usa-1982

Cayetana – 5 februari – Trix (Antwerpen)

Later die maandagavond is er nog The Menzingers, maar wat de vier heren Menzinger doen, speelt Cayetana klaar met z’n drietjes: energieke melodische indie-punkrock voor mensen die moshpits op een weekavond nét iets te gortig vinden. In het zog van hun tourmakkers komen de dames hun tweede album New Kind Of Normal, van vorig jaar, voorstellen. Er zijn van die momenten waarop een voorprogramma te prefereren valt op de hoofdschotel. Dit is er zo één.
https://www.facebook.com/cayetanaphilly

Hookworms – 6 februari – NEST

Na vier jaar wachten brengen deze Engelse noise rockers eindelijk een nieuwe plaat uit. De vraag is of de term noise rock hun sound nog goed samenvat, want de eerste heerlijke single “Negative Space” klinkt behoorlijk poppy en elektronisch. We horen minder psychedelische lawaairock en meer LCD Soundsystem en (een beetje) Foals. Gelukkig zit er nog altijd een meeslepende krauty drive in. Toch zijn ook fans van Django Django en MGMT gewaarschuwd: Hookworms is een band om dit jaar extra in de gaten te houden.

https://www.democrazy.be/agenda/1741-hookworms/

We Are Open – 9 en 10 februari – Trix (Antwerpen)

Goede gewoontes moet je in stand houden. De jaarlijkse braderij van vaderlands talent in Trix is er zo eentje. Ook dit keer weer kan je twee avonden je licht gaan opsteken aan de Antwerpse Noodersingel om naar het talent van vandaag en morgen te zitten gapen. De vrijdagavond kijken we uit naar de freaky jazz van Nordmann, hiphop van Dvtch Norris en Stikstof en vooral de exotische psychedelica van Dijf Sanders. Aanschuiven zal je vooral moeten doen bij hoofdact Blackwave.. Zaterdag ziet er wat steviger uit met decibelteisteraars als BRIQUEVILLE, Crowd Of Chairs, Public Psyche, Onmens of Shht. Chillers komen aan hun trekken met Catbug, Ivy Falls, Shy Dog of Tin Fingers. Maar we verwachten de grootste afbraakwerken bij de intussen derde doortocht op WAO van Raketkanon. De vorige twee passage in gedachten houdend, nemen we alvast een extra bloedtransfusiesetje mee.

https://www.trixonline.be/nl/programma/we-are-open-2018/2039/

Dijf Sanders en Compro Oro – 10 februari – N9 (Eeklo)

Twee van de meest avontuurlijke muziekacts van ons landje verzamelen in een van de intiemste en sympathiekste concertclubs van Vlaanderen. Beide bands nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis die de brug slaat tussen verschillende werelden. Dijf Sanders verzamelde bijzondere opnames met volksinstrumenten in Indonesië en mixte ze thuis met beats en samples tot de ingenieuze plaat JAVA. Compro Oro maakt groovy, psychedelische latin jazz, bracht vorig jaar het vierdelig meesterwerkje Bombarda uit en schitterde op onder meer Gent Jazz. Met deze twee bands kan het niet anders dan een fenomenale avond worden, daar in Eeklo.

http://www.n9.be/nl/concerten/concert/dijf-sanders-be-compro-oro-be

Glen Hansard – 13 februari – AB (Brussel)

Wie de Ierse troubadour ooit – als leider van The Frames, samen met Markéta Irglová als The Swell Season of solo – aan het werk zag, zal weten waarheen. Glen Hansard is altíjd begeesterend en magisch, en kan zelfs op een mindere dag diepe emoties ontlokken alsof het niets is. Charisma, noemen ze dat, en Hansard heeft er bakken van. Nu zou hij een big band meenemen naar de AB. Al was het een elfkoppig keelzangerskoor: laat u meeslepen.
https://www.facebook.com/GlenHansardMusic

Girls in Hawaii – 15 februari – Vooruit (Gent) + 17 februari – Trix (Antwerpen)
Recente wapenfeit Nocturne mocht dan misschien wel geen bijna buitenmenselijke krachttoer zijn zoals voorganger Everest dat was, maar live blijft Girls In Hawaii een Belgisch monument, en met songs als “Indifference” heeft Girls In Hawaii wel de best denkbare munitie aan het live-arsenaal toegevoegd. De Walenbroeders vereren zowel Gent (donderdag 15 februari) als Antwerpen (17 februari) met een passage. Beide shows meepikken is van mogen, minstens één is van moeten.
https://www.facebook.com/GirlsInHawaii

Soft Moon – 17 februari – Botanique (Brussel)

Doof de lichten en daal af naar de meest dichtbijzijnde hermetisch afgesloten bunker: hoop, licht, lucht, kleur en optimisme kent Luis Vasquez immers enkel van horen zeggen. Al acht jaar verblijdt hij fans met postapocalyptische, desolate zwart-witliedjes die variëren tussen catatonische coldwave, post-punk en industrial elementen. Check “Breathe The Fire” uit de beginjaren, het heerlijk claustrofobische “Black” uit 2015 of “Burn” als voorsmaakje van de laatste nieuwe Criminal. Zelf zijn we iets minder wild van die laatste, maar live trommelt Vasquez al eens graag op een vuilnisbak en gooit hij steevast zijn hart en ziel in de strijd om het publiek een hypnotiserende vlucht uit de realiteit te bezorgen.

http://www.thesoftmoon.com/

Fornet en dirk. – 22 februari – AB Club

Twee van de beste gitaarbands van België worden dan weer uitgenodigd voor de concertreeks Coca-Cola Sessions, georganiseerd voor jong Belgisch talent, in de AB Club. Fornet is een tegendraadse lawaaiband uit Limburg en een echte aanrader voor fans van Girl Band, The Fall en Preoccupations. dirk. klinkt veel meer catchy en melodieus, een beetje à la Dinosaur Jr. en Pavement, maar is daarom niet minder verschroeiend. De eerste band bracht vorig jaar een puike EP uit, de tweede brengt op 9 februari zijn debuutplaat Album uit.

https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/coca-cola-sessions-dirk-fornet/20566/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 1 =