De portables :: Troy

Neen, de voorbode van een nieuwe plaat is dit niet. Wel: een lekkermaker voor een cassette. Bestaat dat nog? Ja. De portables gaan back to basics en brengen jaren na hun eerste demo’s nog eens zo’n oubollig ding uit. Inhoud: covers van enkele jaren tachtigfavorieten. En dus ook deze Sinéad O’Connorklassieker.

Altijd al een goeie coverband geweest, die portables. We herinneren ons een uitzinnig “She’s A Maniac” op een zekere Pukkelpopeditie, hun versie van “Soldiers Of Love” koesteren we dicht aan ons hart. En ook deze “Troy” krijgt eenzelfde behandeling: bijna tien minuten slowcoregitaren die de melodie herleiden tot zijn bijna dronerige essentie, en gastzanger Bart Philips die een topprestatie neerzet: zonder de histrionics van La Connor te willen evenaren klinkt het drama van de tekst nog altijd even geladen, om heel even lichtjes intenser te worden rond de zesde minuut, als dat “You should have a light on” net iets strakker geformuleerd wordt als de rest. Benieuwd wat die cassette nog allemaal zal brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 1 =