Kele Okereke :: Streets Been Talking

Waar Kele Okereke uitgehangen heeft sinds die laatste Bloc Party van begin 2016? Thuis, met de baby op schoot meneer. En als die kleine dan eindelijk sliep: de gitaar op dezelfde plek. Het resultaat werd Fatherland, een nieuwe plaat vol akoestische luisterliedjes waarvan single “Streets Been Talking” deze week een clip kreeg.

Het is een andere Kele die we op “Streets Been Talking” te horen krijgen. Een gelouterde man, die over een trippelende gitaar terugblikt op een zijn onstuimige twintigerjaren en de hopeloze relaties van toen. “I’m too tired for another fight / I’ve got no fight left” kreunt de zanger met de armen naast het lijf, en het klinkt eerlijker en bloter dan ooit. Het tierelierende orgeltje dat stiekem komt opzetten halverwege maakt het helemaal af.

Of de rest van het album even goed is, leest u vrijdag.

Beluister “Streets Been Talking” samen met andere nieuwigheden in de enola.playlist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes + twintig =