Get Your Gun :: You’re Nothing

Is dat een solfergeur? Horen we hel en verdoemenis? Of is het toch gewoon Get Your Gun dat terug is? Toch wel: over enkele weken brengen de Deense onheilsprofeten hun tweede album, het geweldige getitelde Doubt Is My Rope Back To You uit, “You’re Nothing” is een laatste lekkermaker voor het zover is.

“Nick Cave”. Dat hebben we bij dat hele Doubt Is My Rope Back To You al een paar keer gedacht. We specifiëren: we hebben het over de omineuze Kraaienkoning van zwarte meesterwerken als The Firstborn Is Dead en Tupelo. Ook op “You’re Nothing” is het brute van debuut The Worrying Kind opzij geschoven ten voordele van dreiging. De drums gaan niet sneller dan het sjokkend paard van de doodgraver, frontman Andreas Westmark klinkt almaar meer als een oudtestamentische aartsvader met slecht nieuws. Het duurt tot de laatste anderhalve minuut voor de band een beetje mag uithalen, maar dan hoort u ook de beste Blixagitaren sinds Blixa geen Bad Seed meer is. Denemarken heeft sinds de Vikingen niet meer zo beangstigend geklonken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + veertien =