Amenra :: Children Of The Eye

Binnenkort kan u weer knielen voor de zesde misviering van Amenra. Als schietgebedje lanceert de Belgische metaltrots alvast een eerste single, en die is alles wat te verwachten en te voorzien was.

Als vanouds is “Children Of The Eye” immers een mokerslag geworden waar u even niet goed van bent. Zet de wereld even uit, alleen totale overgave is de juiste manier om dit nummer te laten binnenkomen. Na een korte stilte voor de storm trekt de band een muur van geluid op (wat anders) en stort Colin Van Eeckhout zijn existentiële angsten uit over de luisteraar. Wat volgt is een voorhamer van een song waarin dynamiek centraal staat, gitaren zalven en slaan, eBows kerven en Van Eeckhout gefluister en geschreeuw, angst en pijn, afwisselt. De band zet met deze metgezel van “Boden” zijn logische evolutie verder. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt “Children Of The Eye” vergezeld van een videoclip die bol staat van de symboliek over leven, dood, verlies, en pijn die als slagader tussen die drie loopt. Geregisseerd door Wim Reygaert en Maximiliaan Dierickx lopen klank en beeld in elkaar over tot één overweldigend geheel. In Amerika staat de band tegenwoordig bekend als “Neurosis-approved” (alsof hun eigen orkaankracht niet voldoende is qua argument). Dat zorgt er wel voor dat Mass VI daar zal verschijnen op het Neurot label. In België/Europa is de plaat vanaf 20 oktober verkrijgbaar via huis van vertrouwen Consouling Sounds.

Beluister deze samen met andere nieuwigheden in de enola.playlist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 1 =