Jonny Greenwood met Junun naar Le Guess Who?

Junun doet wellicht geen belletje rinkelen, maar de naam van de Radiohead-gitarist ongetwijfeld wel. Jonny Greenwood zal met Shye Ben Tzur en het Indiaans ensemble The Rajasthan Express onder die naam Le Guess Who? 2016 afsluiten.

Vorig jaar trok Greenwood naar het 15de-eeuwse Mehrangarh-fort in Rajasthan in Noord-India om er een plaat op te nemen met de Israëlische componist Shye Ben Tzur en een ensemble met soefistische qawwali-zangers, Manganiyars (mystieke moslimszangers, red.) en een blazersectie.

Die dubbelplaat werd Junun gedoopt, geproduced door de befaamde Nigel Godrich en zit boordevol meditatieve gezangen, up-beat raga grooves, fanfare en jazz. Een eclectisch pareltje met andere woorden. Tijdens de opnames werd door Paul Thomas Anderson een documentairefilm gemaakt. Dat de show van Junun speciaal wordt, staat nu al vast want optredens van dit collectief zijn uitzonderlijk.

LGW? vindt plaats van 10 tot 13 november in het pittoreske Utrecht. Dagtickets zijn beschikbaar voor 40 euro, een vierdagenticket kost 125 euro. Meer info: leguesswho.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =