Kapitan Korsakov en meer Belgen naar Leffingeleuren

De organisatie van Leffingeleuren heeft zijn huiswerk bijna af. Met onder anderen Kapitan Korsakov, Flying Horseman en Faces on TV werden een paar Belgische kleppers gevestigd.

Ook Zimmerman, met Balthazar-bassist Simon Casier, zakt af naar het festival in het sympathieke kustdorpje. Felix Pallas, het kwartet rond Simon Nuytten van Bazart, zal er zijn eerste optreden van het jaar spelen en nieuwe songs voorstellen.

Tussen de 11 nieuwe bevestigingen zit ook nog één buitenlandse act verscholen: July Talk uit Canada. Zij brengen een mix van bluesy en alternatieve rock. Deze druk tourende band brengt op 9 september zijn nieuwste plaat uit.

Verder heeft de organisatie een goed oog voor jong Belgisch geweld. The Tubs brengt de betere lo-fi trash-rock en is aangesloten bij Burger Records, het indielabel waarbij Ty Segall, Fidlar en together PANGEA getekend zijn. Ook de garage rockers van The Glücks, uit Jabbeke, zijn geen nobele onbekenden meer. En het is uitkijken naar Soviet Grass, gespecialiseerd in seventies rock, Wanthanee, een frêle nachtegaal uit De Panne, en Seagul Sil, een jonge surfer uit Oudenburg met gitaar én stompbox.

De ticketverkoop loopt goed, laat de organisatie weten, dus wacht best niet te lang met het aanschaffen van een ticket. Meer info: http://www.leffingeleurenfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 2 =