BOOMTOWN 2016 :: Vijf eigenzinnige must-sees

Niet alleen staat Boomtown elk jaar weer garant voor een indrukwekkende lijst bekendere Belgen, het festival op de Kouter heeft ook een neus voor goed bewaarde geheimen en buitenlandse kleppers. Rode draad daarbij is eigenzinnigheid, en zo hebben we het graag. De vijf onderstaande artiesten zijn moeilijk in één genre onder te brengen. Ga ze zien, ga ze zien!

Damien Jurado – dinsdag 19 juli – Handelsbeurs Zaal

Damien Jurado heeft dit jaar met Visions Of Us On The Land een prachtig sluitstuk van een trilogie van albums uitgebracht. Daarnaast bewees de singer-songwriter uit Seattle dat hij live nog altijd kan ontroeren. Wie er op Feeëriën, in de Handelsbeurs of de Botanique bij was, kan dat beamen. U bent geen kenner? Luister gewoon eens naar nummers als “Sheets” en “Ohio” en u zal snel overtuigd zijn. Dit is een bijzondere artiest die u minstens één keer live aan het werk moet zien.
Damien Jurado :: Visions Of Us On The Land

de portables – woensdag 20 juli – Handelsbeurs Club

In dit lijstje mag deze Gentse band niet ontbreken. De portables doen al dik twintig jaar hun goesting. Om onze (gp) te citeren: na negen platen is er nog lang geen sprake van artistieke droogte. De bloedmooie nummers van het puike The Killing Horizon, uit op 9000 Records, zullen mooi tot hun recht komen in de intieme club van de Handelsbeurs. Luister maar eens naar het prachtige “The Undercurrent”.
Portables :: The Killing Horizon

Avondlicht – donderdag 21 juli – Handelsbeurs Club

Nog zo’n meeslepende elektronische live act, is Avondlicht, alias Matthias Dziwak. De meesten kennen hem misschien omdat hij een paar jaar geleden een schitterende split, Amalgation, uitbracht met zielsgenoot Oaktree. Maar alleen kan hij er ook wat van. Zijn elektronica klinkt abstract, donker en zwoel. Bereid u maar voor op een muzikale trip van deze talentvolle geluidsarchitect.
https://soundcloud.com/avondlicht

Inwolves – vrijdag 22 juli – Handelsbeurs Club

Inwolves schitterde dit jaar al op Dunk!festival en is nu een van de verrassende acts op Boomtown. Overal lijkt dit gezelschap een beetje de vreemde eend in de bijt omdat het zo’n uitzonderlijke sound heeft: balancerend op de grens van artrock, kraut en experimentele elektronica. Maar frontvrouw en drumster Karen Willems, Jürgen De Blonde (de dag voordien al aan het werk met de portables) en Ward Dupan kunnen ook bombastisch uit de hoek komen, postrocken of zelfs een poppy melodie tevoorschijn toveren. Durft u dit aan? Wij alvast wel!
Inwolves :: Inwolves

Anna Meredith – vrijdag 22 juli – Handelsbeurs Club

Nog zo’n speciale, moeilijk in één hokje onder te brengen artieste: de immer veelzijdige Anna Meredith. Deze Schotse zweeft dan weer tussen klassiek en pop, elektronica en experiment, bombast en radicaal nonconformisme. Laat eerst Varmints of om te beginnen het nummer “Nautilus” doordringen, want dit gaat sowieso een uitzonderlijk concert worden.
http://www.annameredith.com/#say-award

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 17 =