Hoog bezoek op Rock Werchter met Paul McCartney

Rock Werchter rolt zijn roodste loper uit want er is hoog bezoek. Paul McCartney is absolute rockadel en zal op Rock Werchter optreden op donderdag 30 juni. McCartney brengt een lange set vol klassiekers en hits.

Paul McCartney is een levende legende. Toen The Beatles in 1970 ophielden te bestaan, had hij al een hele collectie van de mooiste nummers aller tijden geschreven. De meezingers bleven en blijven komen. Van pop tot rock, van klassiek tot heavy rock. Op zijn eerste soloplaat staat het geweldige ‘Maybe I’m Amazed’, vorig jaar schreef hij de wereldtopper ‘FourFiveSeconds’ met Rihanna en Kanye West. In de tussenliggende tijd gaf hij de wereld hits zoals ‘Live and Let Die’, ‘Band On The Run’, ‘Coming Up’, ‘Say Say Say’, ‘No More Lonely Nights’ and ‘Dance Tonight’. Om er maar een paar te noemen. McCartney blijft immer relevant en is een uitmuntend performer.

Rock Werchter-baas Herman Schueremans: “De nummer 1 van mijn wish list. Paul McCartney is een van de laatste grootheden die we in de rijke festivalgeschiedenis van Werchter – zie ook Classic en Boutique – nog niet op bezoek hadden gehad. Zoiets zit vaak in kleine dingen. Artiesten moeten aan het spelen zijn, agenda’s moeten kloppen… En eindelijk zit alles deze keer mee. Elke generatie heeft zijn McCartney klassieker. Hij heeft zoveel muzikanten geïnspireerd en blijft dat doen. Ik kijk al uit naar het concert.”

Paul McCartney: “We hebben zo veel plezier gehad op festivals overal ter wereld de voorbije jaren. Mijn band en ik kijken hard uit naar ons allereerste festivaloptreden in België. Ik heb heel veel goeds over Rock Werchter gehoord. Het wordt een geweldige avond vol rock’n roll. Het wordt een feest.”

De tot nog toe bevestigde namen in een handig overzichtje per festivaldag:

Donderdag 30 juni: Paul McCartney, Disclosure, Ellie Goulding, Gutterdämmerung, Guy Garvey, New Order, Sigma Live, Years & Years

Vrijdag 1 juli: At The Drive-In, Black Box Revelation, Bring Me The Horizon, Daughter, Gary Clark Jr., Oh Wonder, Parov Stelar, Rammstein, Richard Hawley, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, The Offspring

Zaterdag 2 juli: Band of Horses, Beirut, Courtney Barnett, Editors, Paul Kalkbrenner, PJ Harvey, Red Hot Chili Peppers, Savages, Tame Impala, Two Door Cinema Club

Zondag 3 juli: Bear’s Den, Florence + the Machine, Jamie xx, Låpsley, Macklemore & Ryan Lewis, MØ, The Last Shadow Puppets, Unknown Mortal Orchestra

Rock Werchter vindt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2016 plaats in het Festivalpark in Werchter. Alle info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 3 =