ENOLA VI.BE :: Mantis

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: MANTIS.

Uit het mondaine Maaseik komen deze drie jonge honden van MANTIS. Gitarist Thomas Francot geselt ook de snaren bij het geweldige Lothorian, dus qua moddervette stonermetal kom je hier zeker aan je trekken, hoewel MANTIS wat meer zwier en flair in de mix gooit ten opzichte van hun loodzware broertjes. Met hun indrukwekkende instrumentale sound die aangedreven wordt door krachtige, punchy gitaar- en basriffs en solide drumwerk zorgt MANTIS voor het betere beuk- en knalwerk. Maar er zijn ook meer dan voldoende atmosferische postrockinterventies om het geheel in balans te houden, en zo maximaal effect te creëren. Net zoals de bidsprinkhaan waar ze naar vernoemd zijn, zijn ze perfect beslagen in het geduldig wachten tot het juiste moment om dan genadeloos toe te slaan, zoals in het schitterende “DÆTH”. Ook het feit dat de sound van de band wordt ontdaan van alle franjes (geen elfendertig gitaareffecten, samples of andere tierlantijntjes) maakt de sterkte van de nummers des te opvallender. Deze gasten hebben heel wat in handen om de komende maanden geen spaander heel te laten van Vlaamse concertzalen. Doe er uw voordeel mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes − vijf =