Lokale Helden, vrijdag 28 april, overal te lande

Vrijdag 28 april is het weer tijd voor Lokale Helden en dat zal u geweten hebben. 460 podia, 188 gemeenten en meer dan 1000 groepen, dj’s en meer worden u met de steun van Poppunt op een schoteltje aangeboden. En daar zaten ook enkel oude vi-bekenden tussen die wij enkel van harte kunnen aanbevelen. Enola zet ze voor u op een rijtje!

Be Irving :: 02.00u, Jeugdhuis Pagode, Turnhoutsebaan 279, Schilde

Be Irving, dat is nog altijd het trio dat zich verenigt achter het masker van hun sympathieke creatie, een “genius, hard-working, persevering person”. Zij mogen met hun charmante en zachtmoedige mengeling van beats en akoestische instrumenten iedereen stilletjes naar huis sturen in Jeugdhuis Pagode in Schilde, waar ze de avond afsluiten. En ervoor kan u, nog steeds voor niks noppes nada, vier andere groepen aan het werk zien.

Eraserhead :: 22.00u, Muziekstraat Kortrijk, Sint-Amandslaan 26

Eraserhead moet het nog steeds hebben van psychedelische “trap tussen uw kloten”-muziek en dat juichen wij nog steeds alleen maar toe! Ze passen daarmee binnen een nieuwe golf Belgische groepen die de hete adem van Ty Segall in hun nek voelen en daar ook erkenning voor krijgen (zie onder andere de omarming door Kinky Star Records). Geen betere manier om uw weekend op trippende wijze op gang te trekken dus. Daarvoor en daarna kan u nog op andere plekken in het centrum van Kortrijk terecht voor een 40-tal bands onder de noemer Muziekstraat Kortrijk.

Mantis :: 20.30u, Theatercafé ‘t Derde Balkon, Cultuurcentrum Achterolmen, Van Eycklaan 72, Maaseik.

Afgelopen weekend nog op Roadburn, nu vrijdag in Cultuurcentrum Achterolmen: de aardschokken die Mantis met zijn loodzware instrumentale stoner-/postrock teweegbrengt, bereiken tegenwoordig een steeds wijder publiek. Maar voor Lokale Helden spelen ze nog eens een thuismatch en laten ze het Theatercafé ‘t Derde Balkon op zijn grondvesten daveren. Want wat zou het weekend zijn zonder oorsuizingen? Diezelfde avond kan daar u ook de postpunkers van Fornet nog meepikken.

Mining Dust :: 21.00u, Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, Antwerpen.

Het bewijs dat je voor straffe slowcore evengoed in Borgerhout moet zijn in plaats van in een mormoonse gemeenschap in de VS. Low is nooit veraf in het geluid van Mining Dust, net zoals de samenzang van Sander Verreycken en Lisa Durnez aan Alan Sparhawk en Mimi Parker doet denken. Hun songs zijn echter te goed om hen van gemakzuchtig plagiaat te beschuldigen en ook voor een vleugje postrock, inclusief melancholische viool, draaien ze hun hand niet om. Naast de herfst van Mining Dust kan u in Madam Fortuna deze vrijdag nog genieten van vier andere groepen én van een volkskeuken aan democratische prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + vijftien =