MANTIS :: MIASMA

Het is soms opletten met valkuilen in instrumentale muziek, maar het Limburgse MANTIS weet die vakkundig te vermijden. Meer nog: met een uiterst boeiende en wervelende eerste single maakt het viertal ons extra nieuwsgierig naar hun debuutplaat.

De clip werd opgenomen aan de Maasplassen in Aldeneik en in jeugdhuis Fuego in hun thuisbasis Maaseik. “We wilden de tegenstelling in het nummer duidelijk maken door op twee verschillende locaties te spelen”, legt bassist Filip Tyskens uit. Tegenstelling? Luistert u maar eens goed naar “MIASMA”. In dit intrigerende nummer wordt duchtig geswitcht tussen in your face, swampy rock, meer ritmische passages en donkere riffs, om dan finaal nog even na te zinderen.

MANTIS speelt geen pure postrock, noch postmetal of instrumentale stoner, de band laat zich niet in één vakje stoppen. Ze slagen erin om met elk nummer een aardbeving te veroorzaken. De band sloeg al eerder toe met “PYITDWYSS” en “WELP”; evenzeer genadeloze nummers met tonnen energie én een zekere funfactor. MANTIS blijft een van de boeiendste instrumentale bands van België. Dat kunnen we stellen na het beluisteren van deze single.

Magnolia verschijnt op 9 maart. De release wordt op dezelfde dag gevierd in de Muziekodroom. Een dag eerder gaat het dak van Cul de Sac in Tilburg er ongetwijfeld af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 1 =