Godspeed You! Black Emperor maakt opnieuw een vuist

Het goede nieuws lijkt maar te blijven binnenstromen: na Blur heeft nu ook het legendarische postrockcollefctief Godspeed You! Black Emperor aangekondigd dat het met nieuw materiaal naar buiten komt. Want geef toe: de wereld is naar de kloten en it’s going to get worse and worse and worse, en er moet toch iemand balorkest zijn van die apocalyps.

Asunder, Sweet And Other Distress (wie anders verzint zo’n titel?) komt er dik twee jaar na de zeer goed onthaalde combackplaat Allelujah! Don’t Bend! Ascend! en tikt op een voor hun doen bescheiden 40 minuten af. Een deel van het materiaal komt voort uit “Behemoth”, een 45-minuten durende compositie die de groep tijdens de vorige tournee al op het publiek losliet. De acht vrijgegeven minuten uit “Peasantry or Light! Inside of Light!'”, dat met zijn Oosterse klanken vooral bij een nummer als “Mladic” uit die twee jaar oude comebackplaat lijkt aan te sluiten, beloven in ieder geval veel goeds. Op 31 maart kan u zich naar de platenboer reppen: het nagelbijten kan een aanvang nemen!

Asunder, Sweet And Other Distress:

  1. Peasantry or ‘Light! Inside of Light!’
  2. Lambs’ Breath
  3. Asunder, Sweet
  4. Piss Crowns Are Trebled

In de tussentijd kan je hier alvast een stuk van “Peasantry or ‘Light! Inside of Light'” beluisteren:

Op woensdag 29 april komt de groep ook afgezakt naar het Koninklijk Circus. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − zeven =