Gorki-bassist pakt nog niet zijn BIEZEN.

De langharige Gorki-bassist Erik Van Biesen heeft de nieuwe groep BIEZEN opgericht. “Het is zeker en vast geen Gorki 2.0”, verzekert hij. wat het wel is, wordt duidelijk op 14 april, dan komt de eerste single van BIEZEN uit.

Op zaterdagavond 29 november gaat op sociale media het bericht rond dat Luc De Vos onverwachts overleden zou zijn. In de reacties heerst er vooral ongeloof en gezever. Wanneer het nieuws even later wordt bevestigd, is het verdriet in Vlaanderen enorm. Gorki werd door velen geassocieerd met de eerste (klungelige slow) en andere gênante maar romantische momenten. Luc De Vos laat een vrouw en een kind achter, maar ook zijn boezemvriend Erik Van Biesen.

Na de dood van De Vos blijft Erik Van Biesen niet bij de pakken zitten. Als bassist van Gorki pakt Van Biesen uit met een eigen nieuwe groep: BIEZEN. Opnieuw als Gorki het podium gaan innemen, maar dan zonder Luc De Vos is niet de bedoeling. De nummers zijn geschreven na de dood van beste vriend en Gorki-frontman De Vos. Veel meer dan “een groot donker feest met blazers”, is er nog niet geweten. Wat wel al bekend is, is dat Gorki-drummer Bert Huysentruyt en Roeland Vandemoortele (Too Tangled) deel zullen uitmaken van het nieuwe project.

De release van hun eerste nummer is voorzien voor 14 april op Record Store Day. Die dag zal hun eerste single verkrijgbaar zijn in verschillende platenwinkels. Een volledig album wordt verwacht eind 2015 of begin 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 3 =