Daar is het vuur van Danko Jones weer

Al achttien jaar levend en wel: Danko Jones brengt in 2015 zijn dertiende plaat uit. De releasedatum van het album Fire Music staat gepland voor 6 februari, gevolgd door een Europese tour in maart. De titel zegt genoeg: het vuur is er nog lang niet uit.

Het laatste album van het hardrock-trio dateert van 2012, in tussentijd ruilde de groep drummer Dan Cornelius in voor nieuwe drummer Rich Knox. Gevolg: Danko Jones zou nog intensiever en strakker klinken. Waar de band voordien een ‘therapie aan de hartpijnen van het leven’ wou bieden, zou deze plaat daar los aan voorbij gaan, als we band zelf mogen geloven. Geen therapie, meer pure woede. Aldus getuigen songtitels als ̎Gonna Be A Fight Tonight ,̎ ̎I Will Break Your Heart ̎ en ̎The Twisting Nife ̎.

Het album werd gemixt en geproducet door Eric Ratz, die ook al samenwerkte met Billy Talent en Monster Truck. Op 13 november werd alvast een teaser gelost van het nummer ̎Gonna Be A Fight Tonight ,̎ met live-materiaal. In november en januari passeert de band al op festivals in Parijs en Helsinki, in maart staat een Europese tour gepland en ook in de zomer van 2015 staan hoogstwaarschijnlijk heel wat festivals gepland.

Fire Music:

 1. Wild Woman
 2. The Twisting Knife
 3. Gonna Be A Fight Tonight
 4. Body Bags
 5. Live Forever
 6. Do You Wanna Rock
 7. Getting Into Drugs
 8. Watch You Slide
 9. I Will Break Your Heart
 10. Piranha
 11. She Ain’t Coming Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + zeven =