Drummer van AC/DC Phil Rudd dan toch niet beschuldigd van poging tot moord

Voormalig drummer van AC/DC Phil Rudd wordt dan toch niet beschuldigd van moord, zoals gisteren her en der te lezen was. Wel moet hij op 27 november terug voor de rechtbank komen voor beschuldigingen van doodsbedreiging en drugsbezit.

AC/DC hield alle fans het voorbije jaar op de hoogte van de opnames van het nieuwe album, Rock or Bust, maar Rudd bleek niet altijd aanwezig te zijn bij de opnames. De recente arrestatie zal volgens de band dan ook geen gevolgen hebben voor de release van het nieuwe album op 2 december, noch voor de geplande tour in 2015. Dat zei de groep als reactie op de nieuwsberichten in een interview met Rolling Stone

Rudd werd donderdag gearresteerd en officieel beschuldigd van poging tot het regelen van een moord. Volgens de Sydney Morning Herald zou hij een huurmoordenaar hebben gevraagd twee mensen te vermoorden. Die beschuldiging is ondertussen ingetrokken door de rechtbank vanwege een gebrek aan bewijs. De advocaat van Rudd verklaart in de New Zealand Herald dat zijn client heeft “geleden van de onnodige en uiterst beschadigende publiciteit als gevolg van uitgebreide en sensationele verslaggeving van een zeer serieuze beschuldiging.”

De andere beschuldigingen van het uiten van doodsbedreigingen en bezit van zowel amphetamines en cannabis blijven overeind. Rudd werd in 1983 al door AC/DC ontslagen vanwege zijn drugsgebruik. Hij werd in ’94 terug aangenomen, maar 20 jaar later lijkt zijn periode bij de groep ten einde zijn gelopen. Zijn schuld is echter nog niet bewezen. Rudd is nu vrij op borg en zal op 27 november terug voor de rechter verschijnen voor deze twee laatste aantijgingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + vijf =