Belle and Sebastian lossen single en tracklist ‘Girls in Peacetime Want to Dance’

Girls in Peacetime Want to Dance, de nieuwe plaat van Belle and Sebastian, komt er nu snel aan. Afgaand op eerste single “The Party Line” mogen we ons aan iets compleet anders verwachten van de groep uit Glasgow.

Na Write About Love , dat alweer uit 2010 dateert, kunnen we opnieuw uitkijken naar een nieuw album van Belle and Sebastian. Girls in Peacetime Want To Dance wordt het negende studioalbum voor de groep en verschijnt op 19 januari in Europa. Producer van dienst is Ben Allen die eerder al z’n medewerking verleende aan enkele topplaten (Animal Collective, MIA, Youth Lagoon, …) én aan Arche van SX.

Samen met Allen werkte de groep aan een nieuw geluid dat naar eigen zeggen een “dance-party element” inhoudt. De eerste single “The Party Line” werd gisteren in première voorgesteld op BBC 6music en is nu ook te zien/horen op Youtube. Ook de Youtube-reacties liegen er niet om: met het nieuwe album lijkt Belle and Sebastian inderdaad “The Party Line” te zijn ingeslagen.

Op dit moment tourt de band in de VS, data voor Australië en het Verenigd Koninkrijk werden ook al aangekondigd. Belle and Sebastian zal er dit weekend ook bij zijn op het Pitchfork Festival in Parijs en begin juli op ATP Iceland.

”The Party Line”

Girls In Peacetime Want To Dance:

 1. “Nobody’s Empire”
 2. “Allie”
 3. “The Party Line”
 4. “The Power of Three”
 5. “The Cat with the Cream”
 6. “Enter Sylvia Plath”
 7. “The Everlasting Muse”
 8. “Perfect Couples”
 9. “Ever Had a Little Faith? ”
 10. “Play for Today”
 11. “The Book of You”
 12. “Today (This Army’s for Peace) ”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 14 =