De Staat herwerkt oude nummers op EP

De Nederlandse rockband De Staat lanceert op 24 november een verzameling herwerkte versies van oude nummers op de Vinticious Versions EP.

Voor de nieuwe versies van songs die eerder op Wait For Evolution (2009), Machinery (2011) en I_Con (2013) stonden, liet de groep zich inspireren door een brede waaier aan muziekgenres zoals reggae, old school hiphop en grote artiesten als de Beastie Boys, George Baker en Serge Gainsbourg. De band speelt er met geluiden uit de jaren ’60 en ’70 en steekt de invloeden van andere artiesten en genres niet onder stoelen of banken op deze plaat. Zo zijn er bijvoorbeeld op de nieuwe versie van “Devil’s Blood” naar eigen zeggen expliciete invloeden van soulzanger D’Angelo te horen.

Vinticious Versions zal geen akoestische versies van De Staats vorige songs bevatten, maar acht oude De Staat-nummers verfraaid met kleine versterkertjes, veergalmen en mini drumkits. Volgens frontman Torre Florim klinken ze helemaal anders dan de originele nummers en zijn ze daarom een eigen EP waard.

Begin 2015 start De Staat met een tour door Nederland. De groep zal de herwerkte nummers van hun nieuwe plaat spelen op zeven markante locaties zoals de Zwitsal-fabriek in Apeldoorn. Op 11 december 2014 wordt de EP al voorgesteld in de Charlatan in Gent.

Vinticious Versions

  1. Get It Together
  2. Build That, Buy That
  3. Input Source Select
  4. Down Town
  5. All Is Dull
  6. Devil’s Blood
  7. Sweatshop
  8. Wait For Evolution

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 6 =