Nu met fotografisch bewijs: Tool zit in de studio

Acht jaar na 10,000 Days, hun laatste, lijkt een nieuw album van Tool nabij. Ondanks vele beloftes werden de opnames telkens weer uitgesteld, maar nu is er bewijs opgedoken dat de bandleden effectief in de studio zitten.

Door een aantal financieel moeilijke, en volgens gitarist Adam Jones “knagende” rechtszaken, kon Tool de moeite jarenlang niet opbrengen om een nieuw album af te maken, ook al zeiden de groepsleden zelf veel materiaal klaar te hebben liggen. Wat er dan aan de hand was? Een medewerker klaagde Tool aan omdat de groep zijn artwork had gebruikt zonder zijn naam te vermelden. Vervolgens werd de groep ook aangeklaagd door een van zijn verzekeringmaatschappijen. Eén en ander leidde tot een resem rechtszaken over en weer en leek het begin van een eindeloze gerechtsgang, die nog steeds niet ten einde is.

Nu kunnen we echter wel stilaan geloven dat het nieuwe album echt op komst is. Een foto die Adam Jones op Instagram plaatste, toont dat Tool aan het werk is met nieuwe nummers, maar ook dat frontman Maynard James Keenan al in de opnames betrokken is. Keenan zegt zelf dat hij wacht tot zijn groepsleden de muziek naar hem brengen, omdat dat schrijfproces voor hem te lang duurt en daarom vervelend is. Zijn aanwezigheid in de studio duidt dus op een goede hoop dat het album deze keer weldegelijk onderweg is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + zestien =