Beady Eye trekt er de stekker uit

Beady Eye-frontman Liam Gallagher tweette afgelopen vrijdag droog dat de band ermee stopt. Een specifieke reden werd niet vermeld. Britse media speculeren dat dit wel eens de start zou kunnen zijn van een Oasis-reünie.

Na de split van Oasis werd de band Beady Eye opgericht. Drummer Chris Sharrock en gitaristen Gem Archer en Andy Bell volgden Liam en zo werd de band eigenlijk Oasis, zonder broertje Noel Gallagher. De band bracht in juni 2013 tweede album BE uit, maar sindsdien was het stil. Eerder dit jaar werd ook al de samenwerking met manager Scott Rodger stopgezet.

Liam Gallagher kwam onlangs nog in het nieuws toen bekend raakte dat hij Liza Ghorbani financieel zou steunen om hun dochtertje op te voeden. Ghorbani is een Amerikaanse journalist en publiceert voor onder andere Elle en The Wall Street Journal. Bij een interview voor de New York Times in 2010 hadden de twee een korte flirt samen. Drie jaar later werd dochtertje Gemma geboren. Ghorbani eiste twee miljoen dollar kindergeld van Liam, die op dat moment nog samenleefde met vrouw Nicole Appleton. De twee hebben samen een zoon Gene van twaalf jaar. Liam erkende het buitenechtelijke kind en het koppel scheidde.

Oasisfans hopen nu op een reünie van hun favoriete groep. Wishful thinking noemt men dat, want met een tweede plaat van zijn High Flying Birds op stapel lijkt Noel Gallagher minder last te hebben van nostalgie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vier =