ENOLA VI.BE: Monstera Deliciosa

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Monstera Deliciosa.

Het moeten niet altijd snotneuzen zijn die met de eer gaan lopen! Bij deze krijgen de oude rotten van Monstera Deliciosa de eer om het tot vi.be van de maand augustus te schoppen. Met hun eclectische psychedelische sound, doordrongen van invloeden uit de jaren zestig en zeventig, levert deze band immers enkele tracks af die bijzonder veelbelovend klinken. “Fill” wordt aangedreven door het soort stonerriff waarrond bands als Earthless hele kosmische regionen verkennen. “Nicotine Addict” is dan weer een korte splinterbom die de ophitsende simplesse van de punk ter harte neemt en het koppelt aan spacy synthgeluiden. Echt psychedelisch wordt het in “Blackened Lemon Sun” waarin sitarklanken aanvankelijk het voortouw nemen, waarop de band een song inzet die duidelijk goed naar de vroege Pink Floyd heeft geluisterd. Geen nieuwe klanken dus, maar wel een verfrissende geluidspuzzel die het beste uit de werelden van stonerrock, psychedelica en garage rock verenigt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 2 =