Driedubbel plezier met MARK LANEGAN BAND: een nieuwe EP, single en album

Naast zijn nieuwe EP, die recentelijk werd gereleased, kondigt MARK LANEGAN BAND ook de komst van zijn nieuwe album Phantom Radio aan.

Het album is een mengelmoes van stijlen, duidelijk beïnvloed door Lanegan’s voorliefde voor Krautrock en New Wave. Ook elementen uit de Britse Post-Punk, met inspiratiebronnen als The Bunnymen, Rain Parade en The Gun Club, zijn terug te vinden op deze plaat.

Voor de ongeduldige fans is er goed nieuws. Mark Lanegan onthult namelijk al één single van zijn nieuwe plaat: Floor Of The Ocean. Deze kan u hier al beluisteren. Dit nummer balanceert pure aanstekelijkheid met bedrieglijk sombere lyrics. “Clear eyes, can’t avoid the searchlight/Hope that they don’t find me/Find me where I’m lying.”, dixit Lanegan.

Leuk weetje: Mark Lanegan gebruikte voor het creëren van dit album de app ‘Funk Box’. Hiermee kon hij eenvoudig drum-en gitaarpartijen combineren, zonder te veel technisch gedoe. Misschien wel een aanrader voor aspirerende singer-songwriters onder u.

Het album ligt in de rekken vanaf 20 oktober. Ook de tourdata voor komend jaar zullen spoedig worden vrijgegeven.

Tracklist:

  1. “Harvest Home”
  2. “Judgement Time”
  3. “Floor Of The Ocean”
  4. “The Killing Season”
  5. “Seventh Day”
  6. “I Am The Wolf”
  7. “Torn Red Heart”
  8. “Waltzing In Blue”
  9. “The Wild People”
  10. “Death Trip To Tulsa”

(ld)

Flooded Soile/Heavenly Recordings

http://www.marklanegan.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 3 =